Τοποθεσία

Η τοποθεσία του Alexandros by the Beach Serifos είναι ιδεατή,καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά επάνω στη χρυσαφένια, αμμώδη παραλία των Λειβαδακίων, που βρέχεται από τα Αιγαιοπελαγίτικα κύματα σε ένα φυσικό κόλπο, προστατευόμενο από τους Κυκλαδίτικους ανέμους ( Μελτέμια ), δεδομένης της μορφολογίας του και γεμάτο αλμυρίκια, που προσφέρουν φυσική σκίαση.

Τα Λειβαδάκια είναι μία φιλήσυχη περιοχή, που προσφέρει σε κάθε επισκέπτη την αίσθηση μίας ήρεμης απόδρασης, μόλις μερικά λεπτά από τα πιο δημοφιλή και πολυσύχναστα σημεία του κέντρου του νησιού (Λιβάδι/λιμάνι).

Το Λιβάδι βρίσκεται σε μία περιπατητική απόσταση 300μ. από τις εγκαταστάσεις μας. Από εκεί οι επισκέπτες, μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω λεωφορείων και ταξί, σε μοναδικά αξιοθέατα και προορισμούς του νησιού, όπως :

Η Χώρα με τα γραφικά στενά σοκάκια και τα πάλλευκα σπίτια, κοντά στους ανεμόμυλους.

Το ιστορικό Κάστρο, χτισμένο στο υψηλότερο σημείο της Χώρας, απ’όπου κάποιος μπορεί να θαυμάσει μία μαγευτική ανατολή και δύση του ηλίου.

Το Μέγα Λιβάδι, με μοναδική ιστορική αξία, όπου κάποιος μπορεί να επισκεφθεί τα εγκαταλελειμμένα μεταλλεία, τις παλαιές εγκαταστάσεις και τη γέφυρα φόρτωσης/εκφόρτωσης μεταλλευμάτων, καθώς και το μνημείο στη μνήμη των πεσόντων εργατών, κατά την αιματηρή απεργία των μεταλλορύχων.

Το αρχαιολογικό και το λαογραφικό μουσείο αντίστοιχα. Στο αρχαιολογικό μουσείο, μπορεί κάποιος να θαυμάσει ευρήματα από την Κλασσική, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή, ενώ στο λαογραφικό μουσείο, μπορεί να μάθει για το παρελθόν και τη λαογραφική παράδοση της Σερίφου.

Ο Άσπρος Πύργος και το Κάστρο της Γριάς, χτισμένα σε ένα σημείο ανάμεσα στο κέντρο της Σερίφου και στο Μέγα Λιβάδι, κατά την Ελληνιστική περίοδο. Τα ερείπια του Κάστρου της Γριάς, φαίνονται κοιτώντας ανατολικά από τον Άσπρο Πύργο.

Ο Θρόνος του Κύκλωπα, μία ορθογώνια κατασκευή που σώζεται ως ‘’φύλακας’’ του Μεγάλου Λιβαδιού.

Τα περισσότερα από εκατό εκκλησάκια και μοναστήρια ( 116 ), που συνθέτουν ένα μνημείο Ορθόδοξης ιστορίας και παράδοσης.

Το νησί της Σερίφου, είναι προσβάσιμο από το λιμάνι του Πειραιά, είτε μέσω ταχύπλοου ή συμβατικού πλοίου. Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 2 ½ έως 5 ώρες αντίστοιχα.

Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι σας στη Σέριφο, σας παραθέτουμε τους ακόλουθους συνδέσμους και τηλέφωνα επικοινωνίας:

Δρομολόγια πλοίων:

Aegean Speed Lines - www.aegeanspeedlines.gr ( Ταχύπλοο )

SeaJets - www.seajets.gr ( Ταχύπλοο )

Zante Ferries - www.zanteferries.gr ( Συμβατικό )

Χρήσιμα Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Λιμεναρχείο Σερίφου: +30 2281051470

Αστυνομικό Τμήμα: +30 2281051300

Δημαρχείο: +30 2281051210

Ιατρικό Κέντρο: +30 2281051202

Ταξί:

Γαλανός Θ. : 6973801051

Γούναρης Γ. : 6944473044

Μουστάκας Β. : 6944908637

Χαλίδα Π. : 6932431114

Ειδικές Προσφορές 2024

Ειδικές Προσφορές